12 Ekim 2018 Cuma

Kıbrıscık Bölücekkaya Köyü

Kıbrıscık İlçesi - Bolu

lçenin kuzeyinde yer alan köyün ilçeye uzaklığı 3 km’dir. Kıbrıscık-Bolu yolu üzerinde olup, Arközü Deresi ile ilçeden ayrılır.














İlçenin kuzeyinde yer alan köyün ilçeye uzaklığı 3 km’dir. Kıbrıscık-Bolu yolu üzerinde olup, Arközü Deresi ile ilçeden ayrılır. Arközü deresi ise sarp bir vadide akar.





Vadi boyunca parçalı sarp kayalar yer alır. Bu nedenle köye parçalı kaya anlamına gelen “Bölükkaya” adı verilmiştir. Bölükkaya daha sonra Bölücekkaya adını almıştır.

Köyün tarihçesi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Ancak, ilk ailelerin Eskişehir’den geldikleri ve daha sonra yeniden Eskişehir’e göç ettikleri bilinmektedir. 1921-1925 Bolu Salnamesinde Bölücekkaya adıyla 27 hanede 156 nüfusa sahip bir köy olarak görülmektedir. Geçim kaynakları ise tarım ve hayvancılıktır. Ağırlıklı olarak Bolu iline göç vermiştir




.

Hiç yorum yok:

Kıbrıscık

Kıbrıscık ismi 1960'lı yılları anlatan Hatırla Sevgili adlı dizide de geçmiştir. Dizide Ahmet, aşık olduğu Yasemin'i unutmak için Kıbrıscık'a Kaymakam vekili olarak gitmiş ve uzun bir süre burada kalmıştır.